W A T ?

"10 dagen / 10 ontwerpers" of hoe 10 jonge designers de krachten bundelen voor het 'Interieur Extra parcours'. Gedurende 10 dagen gunnen ze het publiek een blik achter de schermen van hun dagelijks universum. In het kijkatelier zie je de designers aan het werk: van ruwe schets tot prototype – elke bezoeker is levende getuige van het hele creatieproces.


W A A R O M?

De grenzen van materiaal en techniek worden in groep afgetast en gedeeld met de wereld. Deze collectieve creatielust is een bijzondere maar vooral erg boeiende vorm van interactie. Er komt een kruisbestuiving op gang die zich niet beperkt tot de designers onderling, maar die ook het publiek betrekt in het verhaal.


Niet alleen het publiek, maar ook de bedrijven die het materiaal aanleveren of bereid waren om 10 dagen / 10 ontwerpers te steunen maken deel uit van het hele gebeuren. Zo kun je zelf zien hoe bepaalde machines worden ingezet of hoe materialen worden bewerkt tot een item dat misschien ooit nog in jouw huiskamer belandt.


W I E?

10 dagen / 10 ontwerpers wordt bezield door Alexandre Lowie, Ben Storms, Bram Kerckhofs, Tim Vranken, Nel Verbeke, Pierric De Coster, Jonas Blondeel, Jielt Gregoire, Brent Neve en Jozef Scholliers.